Registreer zonnepanelen en windturbines bij energieleveren.nl

Breng duurzame energie in kaart, saldeer eenvoudig en garandeer veiligheid

Zonnepanelen registreren op www.energieleveren.nl is van groot belang. Om het elektriciteitsnet optimaal te beheren heeft uw netbeheerder deze gegevens nodig. Registratie is van belang voor alle consumenten en bedrijven die zelf energie leveren met een productie-installatie. Dit geldt onder andere voor zonnepanelen en windturbines.

Drie redenen om bij energieleveren.nl te registreren:

  • Geld: Als u meer energie produceert dan verbruikt, wordt deze energie op het elektriciteitsnet gezet. Uw energieleverancier verrekent deze teruglevering met de normale levering. Dat heet salderen. Hierover kunt u afspraken maken met uw energieleverancier. Door uw productie-installatie te registreren op www.energieleveren.nl weet u zeker dat de juiste gegevens bekend zijn om te salderen. Kijk ook op www.wetten.overheid.nl en de website van de energieleverancier voor de exacte regels en voorwaarden.
  • Milieu: Steeds meer consumenten gaan zelf duurzame energie produceren. Het is van belang om al deze duurzame productie nauwkeurig in kaart te brengen. Zo kan bijvoorbeeld de overheid zien welke technieken een extra stimulans nodig hebben.
  • Veiligheid: De netbeheerder is verantwoordelijk voor de veiligheid van het netwerk. Hij wil graag weten welke klanten zelf energie leveren aan het net. Dit is van belang bij storingen, werkzaamheden of calamiteiten.
 

Vraag het de Aircotech Solar Engineers uit Den Haag

Met deze gegevens wordt uw vraag snel en persoonlijk beantwoord.